Det måste finnas mer här i livet

Något jag funderar väldigt mycket på är detta ekorrhjul man sitter i. Varje ny dag ser ungefär likadan ut som dagen innan. Jobba, äta, sova. Ni får inte tro att jag inte vill jobba, det vill jag. Utan jobbet hade jag klättrat på väggarna rätt snabbt. Jag har också höga mål med mitt arbetsliv, jag vill nå långt. Problemet är bara att jag tycker det jobbas alldeles för mycket. Allt som är viktigt här i livet prioriteras ner, för att man ska hinna jobba. Att umgås med vänner och familj kommer i andrahand. Jag går runt med ständigt dåligt samvete för att jag inte hinner hälsa på min mormor och min farmor, för att jag sällan hinner umgås med mina närmsta vänner, för att jag inte hinner med mitt allra största intresse (hantverk) och för att jag mest bara är trött på kvällarna när jag och H har lite tid över att umgås.
 
Det måste finnas mer här i livet än jobb, jag måste bara lösa pusslet...

Middag med familjen

I lördags bjöd vi hem hela min familj på middag. Det var en tackförattnihjälpteossflytta-middag några månader i efterskott. Vi hade planerat in det tidigare i höst men då kom en stockholmsresa emellan. I alla fall så bjöd vi på en tomat- och basilikaröra på rostat bröd till förrätt. Till varmrätt blev det ugnsstekt lax med potatis och sötpotatis, tillsammans med en mangoröra och en sweet chili-sås. Som efterrätt gjorde jag ett eget litet påhitt. Vi var sugna på mjuk pepparkaka och glögg. Mjuk pepparkaka är ju verkligen gott, men jag tyckte att det saknades något, så jag tog den vita smeten som brukar vara på morotskaka och smetade ut den på pepparkakan, det blev riktigt bra!
 
Jag började fota innan familjen kom men sedan glömde jag helt bort kameran. Kanske ett bra tecken på att vi hade trevligt! :)
 
En bild från min instagram, lite middagsförberedelser.
 
 En suddig bild från då vi väntade in gästerna :)
 
Förrätten!  
 
 

Julklappstips!

Om lite mer än en vecka är det 1:a advent! Jag längtar mest hela tiden, är såå sugen på julpynt osv men vill inte börja för tidigt. Älskar julen, tända ljus varje morgon och kväll, slå in julklappar och lägga dom under granen, mysa ner sig i soffan med en filt, älsklingen och en kopp te (gärna två katter bredvid också), osv. Vill ha ett snötäckt Ö-vik snart, staden blir såå mycket vackrare då!
 
Det här med julklappar är ju dock alltid lite klurigt, om än väldigt roligt. I år blir det lite enklare för oss, vi ska iväg på en resa i juni, så istället för att byta julklappar inom familjen sparar vi till resan. Men fortfarande är det några små klappar som ska köpas, dels till julklappslekar och dels till H, farmor och mormor.
 
Jag tänkte dela med mig av några julklappstips, saker som jag själv skulle kunna önska mig.
 
En mysig filt
Hur mysigt är det inte med en filt när man sitter i soffan, ju fluffigare desto mysigare!
Filtar/Plädar från Åhléns!
 
 
Hotellnatt
Varför inte skämma bort din respektive med en hotellnatt tillsammans?
 
Vårt rum på Ulvö hotell i somras!
 
Hantverk
För någon som jag, som pysslar en hel del och älskar det, så är ju hantverk en perfekt julklapp att ge bort. Här behöver inte materialet bli särskilt dyrt (beroende på vad man gör såklart) men julklappen blir ändå ovärderlig eftersom du har gjort den själv. Mycket finare än så blir det ju inte! Vill du inte pyssla själv kan du alltid köpa något fint från någon som gör egna hantverk.
 
Ett halsband som jag gjorde för ett tag sedan, till en beställning. Här kan man skriva vilket budskap man vill :)
 
Bjud hem någon på middag
Känner du att du inte har råd att köpa alltför dyra julklappar kan du alltid ge bort en hemlagad middag. Mat ska du ju äta hur som helst, att laga lite extra och öppna en flaska vin tillsammans behöver inte bli så mycket dyrare, men däremot väldigt uppskattat!
 
 Hemlagad pizza är alltid ett säkert kort!