Flyttar

Har en hel del pyssel som jag vill prova på men som jag bara inte hinner med just nu. I fredags hade jag en väldigt försenad examensmiddag för släkten, vilket gjorde att det var fullt upp varje kväll förra veckan. Denna vecka håller jag på att flytta, så efter festen har jag inte haft en endaste lugn stund för allt packande. Till helgen är det dessutom sista gokarttävlingen så ingen vila då heller.

Låter mest som att jag klagar kanske men det är ju såklart mycket roligt i allt det jobbiga med. Men ser verkligen framemot höst och lite lugnare tempo! Och framför allt tid över till pysslandet!

Har en kul grej på gång, blir kakelplattor i flera olika färger, vit målarfärg och en träpall. Visar när det är klart!
Köpte även lampskärmsplast sist jag var på slöjd-detaljer, tänkte blanda det med ett fint tyg och ett vinglas. Bilder kommer! :)

Startkit Flätat armband

Sitter i bilen på väg hem från Stockholm och har just passat på att pyssla lite, perfekt sätt att fördriva tiden!

Blev ett flätat armband som jag varit sugen på att testa länge. Köpte ett startkit när jag var på Slöjd-detaljer igår. Roligt var det och nöjd blev jag!

Startkit

Tänkte tipsa om en sak jag brukar göra när jag vill prova på något nytt. Förmodligen något som många gör men kanske inte alla!

När jag vill prova på ett nytt typ av smycke där man använder en ny metod som jag ännu inte kan brukar jag köpa ett startkit. Bland andra Panduro och Slöjd-detaljer säljer många olika startkit. Att göra själva smycket kan jag ibland lista ut hur man gör på egen hand, men det som är så himla bra är att man får veta hur mycket material man behöver. Du får veta direkt vilka smyckesdetaljer du behöver och hur mycket av varje sort. Exempelvis längder på läderband eller trådar. Jättebra att veta innan man börjar plocka ihop allt själv. Det är klart att de kan vara snäppet dyrare ibland att köpa ett sådant men du sparar mer nästa gång eftersom du inte behöver fundera på om du köper för mycket eller för lite.