Fresh multiskål

Det händer mycket just nu kring vår salladsskål Fresh. I förrgår var vi som sagt med i två tidningar, NSD och Norrbottenskuriren och igår var vi med i radio i livesändning! Det är otroligt roligt och spännande att få uppleva detta. Här kommer en länk till klippet där vi är med, lyssna gärna och säg vad ni tycker :) (spola fram tills det har gått cirka 11 minuter)
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=59&play=3489587&playtype=S%C3%A4ndning

Update: Här är länken till en av tidningsartiklarna  http://www.nsd.se/nyheter/lulea/artikel.aspx?ArticleId=6416698

Tessan

Måste bara lägga upp en bild på min lilla Tessan, eller liten är hon väl egentligen inte men jämfört med mig så! Hon bor kvar i Övik hos mina föräldrar, saknar henne ibland. Det är ju så mysigt!

Så här tillbringar vi många timmar ihop när vi ses

Presskonferens och Radio!

Igår var jag (tillsammans med resten av Fresh Design Group) med på en presskonferens som hölls på skolan, NSD och Norrbottenskuriren kom dit. Så idag var vi med i tidningen. Det var för den salladsskål som vi har tagit fram i en kurs i skolan, det var ett samarbete mellan skolan och företaget New wave här i Luleå. Slutligen blev det ett samarbete mellan oss och Sagaform. Så Sagaform har producerat och börjat sälja vår produkt. Den kom ut i juni och finns bland annat på royaldesign.se. Den är otroligt användbar då den har många funktioner.

Tanken är att man hackar upp sin sallad och de grönsaker som man kan skölja tillsammans med den och lägger det i den svarta innerskålen, som även fungerar som durkslag, därefter sköljer man salladen där i och ställer den i ytterskålen. Därmed kan överflödig vätska droppa av eftersom och salladen håller sig fräsch. Blir det sallad över så lägger man bara på locket och ställer in den i kylen. Locket kan också användas som serveringsbräda och ytterskålen kan man använda till bland annat chips, popcorn eller kanske jordgubbar.

Det känns jätteroligt att få vara med i tidningarna angående detta då det är ett ganska unikt projekt, det är inte ofta ett projektarbete i skolan faktiskt leder till en verklig produkt. Något som jag tycker är ännu roligare är att Sveriges Radio P4 Norrbotten har hört av sig till oss och vill att vi ska vara med i radio imorgon bitti. Dom hade läst om oss i tidningen och tyckte att det var en sådan bra produkt att dom tyckte det vore jätteroligt om vi kunde hälsa på hos dom. Så imorgon 07.40 är vi med i P4 Norrbotten, såg att det går att lyssna via internet så det tycker jag att ni ska göra! :)

Bild lånad från Royaldesign.seBild på NSD och kuriren