Segling!

Jag sa att jag skulle ha mer tid till bloggen när jag kom hem men så blev det nog inte riktigt. Det är ju så mycket annat man vill göra när man är hemma.

Ikväll har vi i alla fall varit med i en Seglingstävling. Företaget vi sommarjobbar åt hyr en båt varje vecka i fyra veckor och tävlar mot fyra andra båtar. Det var hur kul som helst! Jag vill bara segla mer! Ingen av oss kunde segla riktigt så det blev väldigt spännande, men vi tog oss i mål och lyckades ta oss tillbaka till fastlandet, så jag är nöjd! :D Grymt kul!

Prolaktastabletterna som jag tar nu fungerar i alla fall väldigt bra. Idag åt jag smörgåstårta till lunch utan problem! Det är så skönt att bara kunna äta vad man vill utan att tänka på den där laktosen. En helt ny värld har öppnat sig! Känns det som i alla fall... När jag var på ica senast kunde jag gå fram och ta en sån där provsmakningsbit av en bulle utan att behöva tänka på att jag kommer att må illa. Kan låta fjantigt men för mig är det underbart!

Jag har även varit iväg på en liten springtur ikväll, det gick ganska bra och jag känner mig duktig. Jag ska försöka springa några gånger i veckan nu, men jag vet ju hur det kan bli på sommaren så vi får se hur det går...

Nu ska jag ta lite kvällsfika och sedan krypa ner i sängen. Börjar 7 i morgon så det går ju inte att vara uppe alltför länge. God natt!

Sommar?

Vart tog sommaren vägen? Senaste två dagarna har det bara varit regnigt och kallt. Usch, vill ha varmt och soligt!

Prolaktastabletterna verkar fungera ganska bra i alla fall. I förrgår åt jag middag som inte var laktosfri och igår åt jag en glass. Av middagen mådde jag lite illa men magen svällde i alla fall inte upp. Glassen vet jag inte riktigt. Jag inbillar mig att jag inte mådde helt super men det gick ju otroligt mycket bättre än vad det gör annars. Båda gångerna har jag ätit sent på kvällen så nästa gång ska jag prova på dagen, tabletterna verkar nämligen bäst i början. Sent på kvällen kan verkningsgraden ha gått ner lite. Det känns roligt i alla fall!

Idag har jag shoppat ännu lite mer! Jag satte upp ett köpförbud för mig själv, men så fick jag ett presentkort av min kusin Elias på HM så då var jag ju bara tvungen att shoppa! ;) Jag hittade många saker i alla fall. Två linnen, en klänning och ett par byxor för 210 kr totalt, superrea med andra ord! :)

I morgon börjar jag att sommarjobba på riktigt. Vi började lite smått idag men det blev inte så många timmar. Jag är lite nervös. Vi känner att vi inte riktigt vet var vi ska börja plus att jag ska vara med på ett telefonmöte i morgon angående projektet. Mycket spännande!

Nu ska jag krypa in i Seans famn och mysa lite innan det blir dags att sova, vi börjar 7 i morgon så det gäller att sova i tid! God natt!

Prolaktas

Jag (tips från mamma) har hittat en ny "medicin" mot laktosintolerans, den heter Prolaktas. Man ska ta en tablett om dagen och då ska man kunna äta ganska normalt. Jag har googlat runt och i princip alla verkar nöjda. Läste om en kille som numera dricker två liter mjölk, äter en liter yoghurt och äter ost varje dag och han klarar sig på 1.5 tablett om dagen. Helt otroligt! Jag började ta dom igår och man ska ta dom i tre dagar innan man äter något med laktos i. Så det blir mycket spännande att prova att äta något på söndag. Mår dock lite illa nu i början men det går nog över, läste att några andra också gjorde det.

Idag har Sean varit upp på toppen på Kebnekaise. Han sa att det var en otrolig utsikt och det kan jag verkligen tänka mig! Jag hörde via morfar om olyckan som inträffade där uppe för någon dag sedan, så jag blev lite orolig eftersom jag inte hade hört ifrån Sean på flera dagar. Som tur var så var det varken Sean eller hans kompisar. Dom såg däremot märken efter hur den där killen hade glidit ner från toppen. Fy, vad hemskt! Vilken panik man ska ha när man glider nerför och vet att man kommer att falla utan att kunna göra något åt det. Hoppas att han kommer att klara sig!

Idag har vi varit och kollat på alla studenter. Min kusin Isak tog studenten så vi grattade honom och sedan var vi hem till dom för att fira honom plus Elias som har gått klart polishögskolan. Grattis till er båda! En mycket trevlig dag har jag haft!

Nu ska jag se lite tv och vänta på ett samtal från Sean. Trevlig helg!